Care Nak Beli Motor Honda Tak Pakai Keluar Rumah - Review Apa Aja

Friday, March 20, 2020

Care Nak Beli Motor Honda Tak Pakai Keluar Rumah

Ape? Eh dak-budak di Pontianak sekarang ni agek musim Corona, nah pasal Corona ni berat budak kerene kite tak boleh nak ngander keluar rumah, mesti nak mekap jak dalam rumah, nak makan pesan antar, nak beli pulsa lewat onlene, belanje sayok pon mesti lewat onlene, susah kan budak.
Kalau duet banyak sih nyaman mekap dalam rumah, ini duet tadak nak mekap dalam rumah mane nak makan yang ade laok nasi same garam jak tiap hari, alamak selaplah.

Tapi mekap dirumah pon ade manfaatnye, kerne mekap di rumah tuh bise buat kitak-kitak tak tetular virus tu, nah berhubung kite ni mesti mekap dalam rumah tek tu, jadi perusahaan-perusahaan besak tuh mulai nak berinovasi, salah satunye macam Honda Kalbar yang ngasik inovasi buat kitak-kitak yang nak beli motor Honda baru cume takot nak keluar rumah, nak tau care beli motor Honda baru dari rumah? saye kasi tau ye acam mane carenye.

Cewek cantek ni kasi tau care nak pesan motor Honda di rumah jak budak

Beli motor Honda sambil tidok di rumah


Budak care nak beli motor Honda sambil tidok di rumah tuh gampang sebenarnye, Honda Kalbar pun udah jelas ngasi tau carenye lewat IG die : @Honda_Kalbar, biar kitak maken paham saye kasi tau agik carenye dengan lebih detail ye, ok?

1. Siapkan mang KK same KTP


Budak sebelum mesan motor Honda baru same Honda Kalbar lewat rumah kitak wajib siapkan mang berkas-berkas biar tak payah agek, berkasnye pon tak banyak cume KK same KTP jak, kalau udah lanjot agik ke yang keduak ye.

2. Telpon dealer yang kitak suke


Lalu kita tinggal telpon jak dealer Honda kesayangan kitak, kalau tak tau no telpon e kita bise telpon ke no yang ade digambar atas ni ye, atau bise gak pakai aplikasi Motorku X, pokoknye gampanglah cume ingat nelpon tu pakai pulsa kalau tak ade pulsa macam mane kitak nak nelpon e haha.

3. Pas nelpon tanyak detail-detail ye


Pas nelpon tu kitak jangan lupak nanyak detail-detail biar jelas ye budak, ape jak promo e, dapat hadiah ape, motor yang kitak maok ade ndak bende e atau tanyak jak ape yang nak kitak tau jangan udah selesai nelpon barulah bekalot tadik pas nelpon kitak kemane? tidok ke?

4. Motor diantar kalau udah beres admin e


Kalau udah sip administrasi e same kitak udah bayar (Ade duet ndak tu?) barulah kitak tunggu ye budak depan pintu buat nengok motor baru kitak, jangan bayar tadak ape tadak duduk depan pintu rumah tak gunelah namenye haha, yang ade kitak kenak seranah same emak ngalangkan orang lewat.

Nah jadi gitu ye budak care nak beli motor baru Honda sambil tidok dalam rumah, gampangkan carenye? kalau gampang kapan agek segere lah pesan satu motor Honda yang kitak maok, jangan lupa belikan satu gak saye ni, biar teganti gak motor ni tang gitu-gitu jak dari dolok motor ni tak berubah-berubah.
Kalau info yang saye kasik ke kitak ni bermnafaat kasik tau ye budak lewat komen di kolom bawah tu, tak payah be komen cume ketik-ketik sikit jak, jangan tang komen nyinyir di IG jak kitak cepat, tang komen ditulesan saye ni tak maok kitak, ehhhh kenak gak.(RAA)

Silahkan berkomentar sesuai postingan dan dilarang berkomentar menyinggung SARA, SPAM, dan OOT ya sobat.
Oh ya jangan masukkan link aktif ya karena auto langsung dihapus makasih.
EmoticonEmoticon